Lutrija (zelena, ne Srbije)

11. avgust 2007.

Pripreme

Napisano pod: Iz dana u dan, Struka, Utisci — Meelosh @ 1:01

Konačno, stižemo do trenutnih zbivanja… :-) Zadnja 2 meseca protekla su upravo u duhu naslova teksta…. :-)

Šef je već nekoliko meseci do guše zatrpan oko pripreme za selidbu firme koja je planirana za polovinu septembra. Naime, u ovoj prilično lošoj (hotelskoj) zgradi imali smo dosta neprijatnosti i cimanja, te je šef (kako prosperiramo) odlučio da nas preseli ni manje ni više nego na Michigan Avenue, prekoputra Millennium Park-a u kome sam svojevremeno gledao i Gorana Bregovića. Najveći i najlepši park u gradu odmah uz gorepomenutu najpoznatiju ulicu (tzv. the magnificent mile). Svakog leta, tu se održavaju besplatne manifestacije i koncerti… Mis’im, šta reći… :-D

Sve u svemu, da ne dužim, dosta funkcija u firmi su prešle na mene. Jedan kolega nas je napustio, tako da (nažalost?) trenutno vodim korisnički centar (čitaj “zadužen sam”) za četiri od šest softvera koje firma nudi. :-D A nakon razgovora sa šefom, u slobodno vreme (čitaj “kući”) razvijam jednu malu krajnje zanimljivu aplikaciju koju ću moći da opišem tek kad za to dobijem dozvolu… Šef je predložio, ja dao par vrlo zanimljivih (a izvodljivih) ideja, te smo se vrlo brzo složili da vredi krenuti u akciju…. Kako se trudim da što više radim (jer samo dokoni ljudi pate), razvoj mi ide fenomenalno, te su sve šanse da ću stići da ga završim do kraja meseca.

Sa selidbom, firma će se hijerarhijski restruktuirati, što jedva čekam…. Svi su izgledi da kroz koju godinu možda čak ne budem više mogao da stignem da programiram…. ;-)

U svakom slučaju, lični projekti su pali na svega par sati nedeljno (stižem i to!), jer preko dana vodim podršku, a noću pišem ovaj sedmi program, te svoje ostavljam za vikend, u trenucima odmora (”japanci imaju jedan jedini praznik u godini, pa i tada rade!”). :-D

No, dosta o poslu…

Pripreme na ličnom planu isto idu taman kako treba. Poslao sam Sandri potrebne papire, ona prikuplja preostala uverenja dok čeka kartu, pa sledi apliciranje za vizu… Ako sve bude kako treba (u šta ne sumnjam), doći će ovamo u oktobru na mesec dana. :-)

A za kraj, najslađe… Sve sam utanačio sa šefom oko slobodnih dana, te trenutno čekam rezervaciju karte pa da palim u Srbiju sad u septembru…. Bratu na svadbu… yeeeeeey

I tako, krenuću (najverovatnije) u petak, sleteću u subotu, svadba u nedelju, uneće me u avion u ponedeljak ujutru, popodne sam u Čikagu (taman knjavam usput), i u utorak na posao. 2 dana! A žalio sam se na 9….. :-)

2 komentara »

  1. Cao!

    Stvarno uzivam da citam tvoje komentare, te bih te pitala nesto: posto se firma siri, imate li mesta za jos jednog kompjuterskog genija (mog momka, tj. buduceg muza)?

    Koliko mi se cini, ti si u Cikagu, pa bih te pitala jos nesto, cisto opste obrazovne informacije, nista previse, ali da ne opterecujem blog, mozes li da me kontaktiras preko mog mejla, ili mi napisi tvoj mejl ovde, pa cu ja da te priupitam sve sto me interesuje.

    Moram da ti kazem da ti je cura mnogo lepa. Cestitam i sve najlepse!

    Pozdrav!

    Komentar od V777 — 27. avgust 2007. @ 15:35

  2. Hvala ti na lepim komentarima V777, kao i na posetama ovom sajtu. :-)

    Proveri mejl. ;-)

    Komentar od Meelosh — 28. avgust 2007. @ 14:42

RSS izvor za komentare na ovaj članak. TrackBack URL

Ostavite komentar

Powered by WordPress