Lutrija (zelena, ne Srbije)

7. januar 2007.

Срећан Божић

Napisano pod: Neorganizovano — Meelosh @ 10:18

Срећан Божић
Мир Божији, Христос се роди.

Foto-album

Napisano pod: Struka, Utisci — Meelosh @ 1:12

Kako kažu da na Božić valja sedet’ kući, pa čak treba i poraditi nešto malo da bi ti išlo od ruke cele godine, ja sam odlučio da se danas (između ostalog) poigram i sa ovim sajtom, tačnije sa foto-albumom na koji kačim slike. Dakle, ovako… imam dobru i lošu vest.

Dobra vest je da sada na novom serveru isto mogu da se pregledaju slike, što nije moglo od selidbe sajta. Međutim, kako mi đavo nije dao mira, a već uveliko pratim statistike sajta i pokušavam da utvrdim ko mi gleda te slike, odlučio sam da odem malo dalje, a to je da uvedem svoj sistem za pregled slika da bih mogao bolje da pratim putanje posetilaca, te će se ta adresa sada samo malkice razlikovati od starog “dizajna”.

Loša vest je, naravno, da sam (paranoik) odlučio da zaštitim taj deo. ;-) Kako želim da znam ko u to ima uvid, uveo sam proces “registracije”, što se svodi samo na ostavljanje imena, emaila i šifre za pristup. Ja dobijem mail, potvrdim zahtev (ako nije spamčina neka ili bezimen), i od onda izvol’te, ulogujte se i gleeedite… :-)

Najsmešnije od svega toga je da sam skriptu napisao za oko pola sata, bez ikakvog testiranja, i to u Metapad-u! Otvorio sam ga samo da bih pljunuo kod od par redi za ispisivanje slike i pamćenje posete, a onda se napalio i završio sa malom zaštićenom image gallery-jom. Podigao na server, sve radi bez greške! Registracija, browsing, ma sve redom!!! Totalno neočekivano! Ni jedan parse error, undefined variable, ma ništa! Evo, i dalje ne mogu da verujem…

Lepo nam je počelo… :-D

5. januar 2007.

Prođe nova, a sad će i naša…

Napisano pod: Utisci — Meelosh @ 22:12

no comment.....
© Mixajlo

1. januar 2007.

Rezolucije? ;-)

Napisano pod: Iz dana u dan, Struka, Utisci — Meelosh @ 19:33

Prvo i osnovno, želimo Vam srećne novogodišnje praznike i sreću & uspeh u ovoj, pa i svim narednim godinama! :-)

Ovi ludi ameri imaju jednu glupu stvar koja se zove new year’s resolution, što je u stvari neka odluka koju si doneo za iduću godinu, valjda ako hoćeš nešto da promeniš ili tako nešto, iz’em li ga… :-)

Recimo, dakle, da su ovo moje rezolucije:

Kako je i odluka za Brazil došla tačno pred novu godinu (tempirano, nema šta), odlučio sam da obavim još par sitnica, da se malkice ponovim. Kad je bal, nek’ je maskenbal, je li… ;-)

Ajde prvo ono što većinu najviše zanima: DA, posle 24h spuštenog sajta, SRDJEVIC.NET je opet dostupan, na novom serveru, potpuno u našoj kontroli. Da, promenili smo server, čak šta više, uzeli smo svoj, tek da se nađe. Već sam podigao 2 domena (šta ćete, radi se i za novu, amerike su to…) na ovom serveru uključujući i ovaj, a do kraja marta idemo na petardu. ;-) No o tom - potom, pričaćemo još o tome u kategoriji Struka, jeli…

Svima koji su u čestoj komunikaciji sa mnom znaju da sam zbog (nedostatka) kreditne istorije imao limit na potrošnju mobilnog, te sam često kuburio sa operaterom i isključivanjem linije na kraju meseca. :-( Kako mi je godišnji ugovor istekao još odavno, tamo negde u avgustu, odlučio sam da potpišem novi ugovor na godinu dana, ovaj put bez limita, konačno! Kako uz novi ugovor možeš da ćapiš fontele za bagatelu, odlučio sam da se oslobodim starog telefona, ali da ostanem uz istu marku, te sam uzeo Samsung SGH-T619. :-)

Dalje, kako mi je odobren kredit u BestBuy-u, u kom sam svojevremeno aplicirao za posao, odlučio sam da se konačno otvorim za štampač, te sam odmah uzeo All-in-one Epson Stylus Photo RX580, čudo koje kuva, pere, pegla… ;-) I sad kako mi mobilni telefon ima Bluetooth®, morao sam uzeti i USB dongle za isti. Tada mi je ponestalo USB port-ova, pa sam morao da uzmem i USB hub. Ma užas! :-)

Opskrbio sam se i medijima svih kapaciteta, veličina i dimenzija, pa i papirima, rezervnim mastilom i USB kablom za štampač (tj. čudo ono), te sam sad spreman za udaranje po ličnim projektima u ovoj 2007-moj, za koju sam sebi zacrtao planova preko glave…

Alea iacta est. ;-) ?

Powered by WordPress