Lutrija (zelena, ne Srbije)

7. januar 2007.

Foto-album

Napisano pod: Struka, Utisci — Meelosh @ 1:12

Kako kažu da na Božić valja sedet’ kući, pa čak treba i poraditi nešto malo da bi ti išlo od ruke cele godine, ja sam odlučio da se danas (između ostalog) poigram i sa ovim sajtom, tačnije sa foto-albumom na koji kačim slike. Dakle, ovako… imam dobru i lošu vest.

Dobra vest je da sada na novom serveru isto mogu da se pregledaju slike, što nije moglo od selidbe sajta. Međutim, kako mi đavo nije dao mira, a već uveliko pratim statistike sajta i pokušavam da utvrdim ko mi gleda te slike, odlučio sam da odem malo dalje, a to je da uvedem svoj sistem za pregled slika da bih mogao bolje da pratim putanje posetilaca, te će se ta adresa sada samo malkice razlikovati od starog “dizajna”.

Loša vest je, naravno, da sam (paranoik) odlučio da zaštitim taj deo. ;-) Kako želim da znam ko u to ima uvid, uveo sam proces “registracije”, što se svodi samo na ostavljanje imena, emaila i šifre za pristup. Ja dobijem mail, potvrdim zahtev (ako nije spamčina neka ili bezimen), i od onda izvol’te, ulogujte se i gleeedite… :-)

Najsmešnije od svega toga je da sam skriptu napisao za oko pola sata, bez ikakvog testiranja, i to u Metapad-u! Otvorio sam ga samo da bih pljunuo kod od par redi za ispisivanje slike i pamćenje posete, a onda se napalio i završio sa malom zaštićenom image gallery-jom. Podigao na server, sve radi bez greške! Registracija, browsing, ma sve redom!!! Totalno neočekivano! Ni jedan parse error, undefined variable, ma ništa! Evo, i dalje ne mogu da verujem…

Lepo nam je počelo… :-D

3 komentara »

  1. Da ne bude zabune, sistem koji sam napisao mi sad šalje email ako izleti neki bug u foto-albumu, tako da ako i iskrsne neki koji nisam istestirao u tih pola čuke (ništa nije savršeno, a o softveru ni da ne pričamo), znaću za to… ;-)

    Komentar od Meelosh — 7. januar 2007. @ 7:36

  2. Miso, pa ti ces postati Genije… kao JA :}
    Nego, idem ja da proverim ono tvoje ‘cudo’ kako radi. Joj sad kad mu nadjem neku gresku…
    Ima autoru da spominjem… ma jok, nisam ja takav. Ajd’ uzdravlje i ziv bio…

    Komentar od PeraGENIJE — 9. januar 2007. @ 3:03

  3. Alo Miso,

    pa to se ne radi tako! Ja, kao musterija, treba da cekam na tebe da mi ti odobris pristup?!
    Dok ti to uradis, bice sutra… A ja hocu da gledam slike sad i odmah… Znas da je musterija UVEK U PRAVU ;)
    (nepisano poslovno pravilo) Ajde budi se ameru spavalice :) odobravaj moj nalog ;)

    Komentar od PeraGENIJE — 9. januar 2007. @ 3:09

RSS izvor za komentare na ovaj članak. TrackBack URL

Ostavite komentar

Powered by WordPress