Lutrija (zelena, ne Srbije)

13. jun 2005.

The Blues

Napisano pod: Iz dana u dan, Utisci — Meelosh @ 0:55

Centar Čikaga (poznatiji kao downtown) je tik uz jezero Mičigen, dakle na istočnom delu grada. Duž jezera, u tom centru, odmah pored Lake Shore Drive-a (ulica, dakle, koja ide uz jezero) nalazi se park veličine šireg centra Novoga sada. Tamo se organizuju razne manifestacije, na otvorenom, dakle besplatne (iliti free).
Od 9. do 12. juna organizovan je Chicago Blues Festival 2005, 22. po redu. Posetio sam ga, naravno, uživao u muzici koju sam čuo prvi put uživo, i veoma mi se svidela (najviše zbog zvuka i načina sviranja gitare), iako su to veče nastupali samo belci, tačnije Englezi. Prepuno sveta, raznih vrsta, od debelih motoraša do suvih i plavih Iraca, svi su bili tu bez obzira na vizuelnu razliku, i uživali, kao uostalom i ja. Video sam čak i čoveka sa istetoviranim grbom grada Beograda na desnoj ruci, pitam se odakle je… ;-) Stvarno sam video svega i svačega. Nije ni čudo što se tu slučajno našao i štand američke vojske, da budale odmah mogu da se prijave ako su dovoljno pijani. :-D
Naravno, tu su i nezaobilazni junk-food štandovi, sve se može naručiti i pojesti/popiti s nogu. To je izgleda vreme kada se Ameri opuštaju, svi piju pivo, a svakih par minuta prođu kolica sa priborom za reanimaciju i nosilima, kao ona na fudbalskim utakmicama. Policajci su, naravno, takođe prisutni, jašu kroz masu na konjima i time jasno daju do znanja da su iznad njihovog nivoa.
Pokupio sam razne flajere, a najvažnije što sam video na njima je adresa na kojoj je moguće informisati se o dešavanjima u gradu, tako da sam ih odmah sve pobacao i memorisao samo najvažnije.
Sve u svemu, bilo je odlično, samo je digitalac (kamera) zakazao, tj. neko mi je potrošio baterije, pa nažalost nema slika. Šteta, ali biće vremena… ;-) Uskoro će i Chicago Country Music Festival, a to će tek stvarno biti zanimljivo za videti. :-)

1 komentar »

  1. ‘Ajde, pošto niko nije komentarisao: ja sam noćas pojeo NAJBOLJU pljesku u mom (prilično dugom, sad već) životu, neverovatno, mislio sam da nikad neću videti da neko sa više ljubavi se bavi pripremom hrane od mog matorog… prevarih se… i stekoh novog drugara… :-)
    Za sve vas koji ste još u NS: pitanje: Šta povezuje Lazu Telečkog i Miletića? odgovor: ZONA…
    ali, da ne bih ovaj komentar pretvarao svoj blok (kad bude biće, i biće link) da se vrnem na temu: pokupio si razne frajere? :-| aaa! fLajere (apropo prošlog posta: pogrešno sam pročitao, uplašio si me, bre!)… zavidim ti :-) naslušao si se good music :-)

    Komentar od Phoenix (NS guy - NOT gay) — 13. jun 2005. @ 10:22

RSS izvor za komentare na ovaj članak. TrackBack URL

Ostavite komentar

Powered by WordPress