Lutrija (zelena, ne Srbije)

30. mart 2008.

Sram me bilo…

Napisano pod: Iz dana u dan, Lutrija, Struka — Meelosh @ 14:45

Preko 4 meseca posetio nisam ovaj blog… uleteh u guzvu… :-(

Malko sam se reorganizov’o tam’ u novembru, te sam počeo da gazim po nekim drugim frontovima, prilično udaljenim od ovog bloga (kompjutera uopšte). Kad sam završio započeto i vratio se ljubimcu, sačekala me je tona obaveza na poslu, te je blog i dalje morao da čeka. :-(

Da nesreća bude veća (iako je dobra vest), počeli smo standardizaciju procesa u firmi, a kako nas je samo dvojica koji pišemo one if, then, else, for, while, foreach gluposti (šef se odavno ne bavi više time, preš’o čovek na bitnije stvari), bilo je prilično bitno učestvovati u utvrđivanju kursa daljeg razvoja svih aplikacija firme. Kako sam upravo završio visualEdit, petu aplikaciju za koju sam zadužen, odmah sam ga uskladio sa novim standardima. ;-)

U sklopu standardizacije, kako smo kupili i nove servere, (na moj predlog) napisao sam gomilu skripti koje će nam olakšati izbacivanje novih verzija (i zakrpa) aplikacija, generisanje changelog fajlova, i tako dalje i tako bliže. Čak šta više, napravio sam sekciju sajta na kojoj može da se download-uje zakrpa. Korisnici naših aplikacija sada mogu direktno iz aplikacije da skoknu do našeg sajta i da preuzmu ZIP arhivu samo sa fajlovima koji su izmenjeni od verzije koju imaju instaliranu do verzije koja je trenutno aktuelna. Sweet:-)

Na veliku radost, a kako je sad sve to iza nas, konačno je na red došao i zadatak da se prastari KnowledgeBuilder (na linku je slika trenutnog frontmena firme hehehe) napiše opet od nule, po novom standardu. I tako, sad udaram po tome… :-)

U međuvremenu sam par puta svratio do bloga da pogledam komentare…. Međutim, kad se jedno vreme ne administrira, onda se ni ne čiste spam komentari, tako da mi je njih 4000 napravilo pravu sačekušu. Nisam mogao ni stranicu da otvorim! Bilo mi je mrsko da čistim sve to, morao sam direktno iz baze da ih brišem… Trebalo je proći kroz sve to da bi se spasilo 60 neodobrenih komentara… :-( Nagledao sam se ponuda za jagru-vi za ceo život. :-)

Koristim ovu priliku da se izvinim učesnicima diskusije o lutriji za zelenu kartu, u kojoj je bilo svih 60 komentara. Dobio sam i par mejlova u kojima se ljudi pitaju zašto ne vide svoje komentare… Sada sam ih sve odobrio, tako da ako ikoga zanima da pročita sve što je napisano od 750-tog pa na dalje, slobodno…. Ja znam da ću ja morati… :-D

Upravo sam otvorio domen http://www.zelenalutrija.com/ i prebacio skenirana dokumenta iz prve koverte tamo. Za dve nedelje (time mogu da se bavim samo vikendom, ali ne bi trebalo da bude problema), cela diskusija će biti prebačena tamo, a počeće sa radom i forum na istu (i još po neku) temu.

No, više o tome drugi put… ;-)

Nema komentara »

Nema komentara.

RSS izvor za komentare na ovaj članak. TrackBack URL

Ostavite komentar

Powered by WordPress