Lutrija (zelena, ne Srbije)

1. februar 2006.

Kreditno sposoban! Ovaj… Osiguran…

Napisano pod: Iz dana u dan, Lutrija — Meelosh @ 23:44

Danas je stigla prva kreditna kartica poštom. S’ obzirom da do pre 8 meseci nisam ni postojao, dobro je da su mi i ovo dali. :-D

Aplicirao sam prvi put za karticu pre 3 meseca i odbili su me glatko jer nemam “kreditnu istoriju”, iliti credit record. Kako sam sada već dobio kredit za auto i platio uredno prvu ratu, aplicirao sam opet u drugoj banci. Evo koji deal mi je ponuđen (i prihvaćen):
Morao sam da otvorim štedni račun u banci Bank of America i da na njega stavim $99, koje mi služe kao depozit. Te pare ne mogu da podignem osim ako ugasim račun. Zbog toga moja kartica nije obična, kakve daju posle nekog vremena bez ikakvih depozita, nego je ova “osigurana”. Tj. oni su se osigurali, ako ne platim ratu, mogu da mi skidaju sa štedne. ;-)

Kamata je oko 18% (nije uopšte za zezanje), srećom prvih 6 meseci je bez interesa (tj. kamate) tako da sam za početak miran. Naravno, na onu sumu od $99 koju sam ja njima dao, ide godišnja kamata od 0.5%, što znači da ću za godinu dana dobiti nekoliko centi. :-D

Limit na kartici mi je $500, što nije mnogo, ali nije ni loše. Uskoro ću da apliciram za još jednu, pa da mi ide credit record u drugoj brzini. ;-)

Eh, kad će tako i kod nas… :-( Tamo je depozit isto što i limit, pa i nisu kreditne, nego debitne kartice, nažalost. A meni je ovde mesečna rata za otplatu računa na kartici $20. Milina… :-)

3 komentara »

  1. Ako imas malo vremena, treba mi pomoc oko DV Lottery 2008 prijave. Da li deo “Mailing Address” unutar prijavnog formulara mora biti ceo popunjen, tj. da li moram da popunjavam polja “In Care Of” i “Address Line 2″ ? Kao sto napisah, ako nadjes malo vremena da mi odgovoris bicu jako zahvalan. Pozdrav.

    P.S.- Izvini sto moje pitanje nema bas puno veze sa tvojim tekstom ali unos je najsveziji, pa ces na “komentar” ,nadam se, obratiti paznju.

    Komentar od loshmee — 11. novembar 2006. @ 23:39

  2. Za par dana ti brisem post (a i ovaj moj) jer nema veze sa ovim tekstom. Postoji clanak na ovu temu o kojoj pricas gde sam vec pisao tacno o tome, tako da…. pravac tamo. ;-)

    Komentar od Meelosh — 13. novembar 2006. @ 3:18

  3. Nikako u Bank of Amerika. Oni ti naplacuju $5 mjesecno po racunu ko za troskove odrzavanja ukupno$15 mjesecno) tuku nenormalne fees za uletanje u crveno.
    Otvorite racun u nekoj od “Credit Unions” pa onda od njih uzmite “Secured credit card” od $500, za koju cete poloziti “security” u tom iznosu na stedni(savings) racun.

    Komentar od Dragan — 9. januar 2008. @ 1:56

RSS izvor za komentare na ovaj članak. TrackBack URL

Ostavite komentar

Powered by WordPress