Lutrija (zelena, ne Srbije)

12. novembar 2006.

Kad bi’ bio bijelo dugme

Napisano pod: Utisci — Meelosh @ 21:38

Znači, klasika: petak jutro, stiže raja iz Sent Luisa, ja se budim i otvaram vrata, pijemo prvu jutarnju, ja paljba posao. Šljakenzi do šestice, pravac kući, raja se već odavno izbudila, klopa je tu, samo su mene čekali da se spremim i pravac grad! :-)

Naravno, sve ovo ima i uvod, tj. povod: Subota, 11. novembar 2006. godine, koncert grupe Bijelo Dugme! :-D

Koncert grupe Bijelo Dugme, Chicago, Novembar 2006.Tokom vikenda, svi naši kafići bili su dupke puni jer je gomila sveta došla iz svih okolnih republika (tj. država, po njihovom) na koncert, a oni iz daleka bili su tu na ceo vikend, te su zujali po gradu kao i mi sa našom rajom. Na sve strane je sevao naški, a i gosti su mi u svakom mestu prepoznali po koju ekipu iz svog grada. :-)

Najavljeno je da koncert počinje u 20h, a vrata otvaraju u 19h. Hala prima 5k ljudi, a iz pouzdanih izvora smo saznali da je dosta karata neprodato, tako da nismo strahovali od gužve. Gomila mase je čekala već oko 17:30h, a mi smo tamo stigli oko 20:15h. :-) Znali smo da neće početi na vreme jer su naši, te nismo ni žurili do tamo, a na koncert smo ušli takoreći sami, opušteno… Ostali su, valjda, bili više amerikanizovani od nas… :-)

Smeštena u sportskoj sali, bina je bila na jugu ispred tribina, a stolice su bile i preko celog terena, dakle pravi koncert, a ne kafanski fazoni kao kad dođu ostali. Skoro 2/3 sale je bilo popunjeno, oni delovi najbliže bini, naravno. Pored bine su bila dva velika beam-a, tako da se moglo videti i “izbliza”. Mi smo stali na sredinu, tj. na teren, ali skroz pred kraj da možemo da se penjemo na stolice (kao i ostali ispred nas), a da opet vidimo preko onih višljih ispred nas, jer imamo prazninu od par redova da nadoknadi nedostatak centimetara. ;-)

Momci su počeli da sviraju malčice pred 21h i “cepali” su sve do 0:45 bez prestanka (sa 2 bisa)! Pevači su se menjali, a kao i u istoriji benda, većinu vremena na bini proveo je Željko Bebek. Nažalost, Goran Bregović, iz nepoznatih mi razloga, nije prisustvovao(!)… :-(

Koncert je zbog mnogo čega bio više nego odličan! Stvarno smo uživali. Nije to bila naša muzika, jer mi smo deca tuc-tuc generacije… Ali slušajući tu muziku naših očeva, zaostavštinu prethodne generacije a na kojoj smo ipak svi odrasli, vratila je onu jugonostalgiju, zbog koje svima koji su bili na koncertu prethodi još par dana šaputanja bez glasnih žica…

Nema komentara »

Nema komentara.

RSS izvor za komentare na ovaj članak. TrackBack URL

Ostavite komentar

Powered by WordPress