Lutrija (zelena, ne Srbije)

7. jun 2005.

Alo, Požega!

Napisano pod: Iz dana u dan — Meelosh @ 23:48

Danas sam se po prvi put čuo sa nekim iz društva telefonom. :-D
Pogađate svi, sa Zlobnikom, aka Danilom the Okcem, poznatijim kao Totalni Master. Dobro sad, nije to baš bio pravi razgovor, više nešto kao polu-razgovor. Tačnije, ja sam njega čuo, ali on mene nije… :-(

Dakle, da počnem iz početka. Danas sam instalirao prvi program na kućni kompjuter. Iako bi mnogi pomislili da je odluka pala na Total Commander, ipak nije tako. Nostalgija je ipak prevladala. ;-) Instalirao sam ICQ 5.04 (Build# 2321). BTW, navodim punu verziju jer sam čuo da u nekim slučajevima neće da radi audio (ili video) komunikacija kada se verzije razlikuju. Zato sam, za svaki slučaj, postavio instalaciju koju sam ja skinuo sa njihovog sajta i na ovaj server, pa ako neko želi da ima istu verziju kao i mi, neka je skine ODAVDE. U suprotnom možda komunikacija bude malo teža.
Imali smo malih problema u doskoku, tačnije, iako smo mislili da ne radi komunikacija samo zato što imamo različite verzije, ipak se sve rasčistilo kada je Danilo prebacio ICQ da koristi drugu karticu, a ne integrisanu (pa da, čovek ima nekoliko komada, jeli ;-)). Znači, možda ipak nije ni bilo do verzije. Ko zna… :-|
I tako, posle niza pokušaja, čuo sam glas, prepoznatljiv i razgovetan, kao da čovek sedi pored mene. E, u tom momentu mi je bilo žao što još nemam SSN (JMBG), pa samim tim ni vozačku dozvolu, jer bih odmah seo u auto i pošao u shopping po majk(rofon), pošto sluške već imam. Sada mi ostaje da držim palčeve da moja integrisana zvučna kartica neće praviti probleme, jer bi to bio (možda) preveliki trošak. :-D
E, bilo je odlično! On je pričao, zezao i ludovao kao i obično, a ja sam gledao da mu pariram tastaturom, obarajuće svetske rekorde u brzini kucanja.
Mogu da zamislim kako mu sad izgleda history, kilometri mojih poruka punih grešaka, a njegove nigde na vidiku. Doduše, par puta mi je pisalo “Okac is typing”, zeznuo se par puta, nije navikao čovek da priča umesto da kuca, tako da sam imao zicer da i ja njega malo… ;-)
Ali neka, sutra je nov dan, dan savršen za shopping, tako da će (nadajmo se) uskoro telefoniranje biti besplatno (ili bar vrlo jeftino i lako, tj. bez kucanja 13 brojeva). ;-)

6 komentara »

  1. Ajde, pošto neće niko, ja ću da komentiram (pa da, što bi Danilo, kad o njemu pišem ovde). :-)
    Ono što sam zaboravio dda napišem je da je komunikacija tekla jako glatko, iako je naš Danilo (na kratko, naravno) spao sa kablovskog modema na onaj obični, telefonski. Šta više, na net je išao preko jednog od 041 provajdera, tako da (ako se neko pita) sve to fercera k’o 2+2, tj. ta veza/brzina je sasvim dovoljna.

    Komentar od Meelosh — 10. jun 2005. @ 12:36

  2. Nista ondaK, odo ja do prodavnice po majkrofon :)

    Komentar od Misko — 10. jun 2005. @ 14:44

  3. Pa ne moram ja na svaki post da ti odgovorim i još da pri tome budem prvi, prozvaće me “Danilo (Alapača)” ;)

    Komentar od Danilo (Creative) — 10. jun 2005. @ 17:57

  4. hehe pa danilo pa mi svi znamo vec odavno da si ti alapacha :D

    u vezi slushki(bar probaj) one geniusove iz kombe jakoooo su dobre, i ako mislis da nemaju mic, imaju, dobijes neku (tako zvanu “bananicu”) i turish je u slushku ishljaka do j.

    Komentar od Joe — 10. jun 2005. @ 19:14

  5. opet ja, ne znam da li je neko gledao slike, ali VELIKO :D, ne mogu da verujem za parking, kako onaj iza izadje kada mu je hitno….. nevera

    a sempre mi ne izgleda nesto, ali mozda gresim :)

    Komentar od Joe — 10. jun 2005. @ 19:20

  6. Jao Joe, pa nisi valjda mislio da ćeš ti, stanar, da parkiraš svoj auto… ccccc… pa za to služe Mexikanci… ;-)
    Poseban ulaz u zgradu, sa zadnje strane, je parking. A naravno, parking je na prvih 8 od 39 spratova. :-)

    Komentar od Meelosh — 11. jun 2005. @ 13:54

RSS izvor za komentare na ovaj članak. TrackBack URL

Ostavite komentar

Powered by WordPress