Lutrija (zelena, ne Srbije)

23. avgust 2008.

Aktivna trogodišnja kampanja

Napisano pod: Utisci — Meelosh @ 1:08

Konačno da opet zabeležim nešto na ovo blokče… Povod? Slavili smo. :-)

Na današnji dan pre tri godine, u ponedeljak 22. avgusta davne 2005. godine u devet časova izjutra, uleteo sam u firmu po prvi put u svojstvu zaposlenog. Sećam se da sam bio izgubljen i prilično nesiguran u znanje engleskog jezika i sve što ide uz to, te da sam se trudio da dam sve od sebe da pokažem sve što znam. Dobio sam da radim SupportTrio, i slupao sam ga za 2.5 meseca. U međuvremenu sam učestvovao u razvoju 5 različitih softverskih rešenja.

I evo nas sad, tri godine kasnije, radim, rekao bih, duplo više nego tada. :-) Mnogo se toga promenilo u međuvremenu, imali smo uspone i padove, ali smo generalno išli blagouzlaznom putanjom.

Na današnji dan, uporedo sa mojom godišnjicom, izbacili smo KnowledgeBuilder 3, prvu aplikaciju u novom ruhu, urađenu po najnovijim tehnologijama. Proslavili smo ručkom, petak je. :-)

Igrom slučaja, druga aplikacija na ToDo listi nam je SupportTrio. Na današnji dan (kako smo mi programeri naš posao na KnowledgeBuilder-u završili) počeli smo dizajn verzije 3. Na trogodišnjicu. :-D

Posle posla, otišli smo sa šefom i ženom mu na Untouchables Tour Bus. Saznali smo svašta o Al Kaponeu, kako i gde je sredio protivnike na Dan Zaljubljenih, gde je živeo, radio… Išli smo kroz delove Čikaga koji su uključeni u priču u crnom autobusu iz dvadesetih godina, vozio nas je deda koji je video jedan obračun gangstera, a pričao nam momak mojih godina koji se nazivao Franky Four-Fingers (obojica obučeni kao gangsteri). :-) Imali smo zadatak da “zaležemo” svaki put kad se čuje paljba mašinke (Chicago Typewriter-a ;-) ). Čak su i stanovnici tih delova grada kojima smo prolazili (kada nas vide u crnom busu) pokazivali kao da pucaju iz mašinke prema nama, a mi smo, šta ćemo, morali da zaležemo. :-)

Bilo je tu i kao neko izvlačenje nagrada, i od tri , prve dve su otišle damama iz naše grupe, dobile su šoljicu sa Al Kaponeovim likom i DVD o poginulim gangsterima tokom Prohibicije. :-)

Otišli smo posle i do bara, seli “na cugu” da zalijemo jubileje i prozborimo po koju o planovima za budućnost… stigao sam kući sa posla u ponoć. :-)

Powered by WordPress