Lutrija (zelena, ne Srbije)

7. februar 2006.

Elektronski zaliv

Napisano pod: Struka — Meelosh @ 21:58

Šef mi je danas prosledio email u kome se neko raspituje za program za koji sam zadužen, SupportTrio. Znam da takva pitanja Sales Department redovno dobija, pisma u kojima se postavlja par generalnih pitanja o našem softveru i o našoj brzini odziva na pitanja/probleme klijenata, tj. za korisničku podršku. Na kraju čovek uredno ostavlja broj telefona i moli nekoga iz prodaje da se javi da mogu da počnu dogovore o saradnji jer bi oni da koriste naš softver u Support Center-u njihovog sajta za komunikaciju sa svojim korisnicima. ;-)

U prvom momentu mi nije ni bilo jasno zašto šef to meni šalje kad imamo momka za to (public relations), a kad ja samo dobijam mejlove sa prijavama bug-ova. Šef mi je ukazao na potpis, kad ono, čovek je zadužen za razvoj jednog od dva obedljivo najveća sajta za online prodaju. ;-)

Šef ceo dan ne može da skine osmeh sa lica, a ni ja ne zaostajem puno. To će mu biti opasna reklama za softver koja sigurno donosi veliki broj novih klijenata, a meni još draže jer mi je posao sada još sigurniji, a imaću (nadajmo se) opasnu stavku u rezimeu. :-)

1. februar 2006.

Kreditno sposoban! Ovaj… Osiguran…

Napisano pod: Iz dana u dan, Lutrija — Meelosh @ 23:44

Danas je stigla prva kreditna kartica poštom. S’ obzirom da do pre 8 meseci nisam ni postojao, dobro je da su mi i ovo dali. :-D

Aplicirao sam prvi put za karticu pre 3 meseca i odbili su me glatko jer nemam “kreditnu istoriju”, iliti credit record. Kako sam sada već dobio kredit za auto i platio uredno prvu ratu, aplicirao sam opet u drugoj banci. Evo koji deal mi je ponuđen (i prihvaćen):
Morao sam da otvorim štedni račun u banci Bank of America i da na njega stavim $99, koje mi služe kao depozit. Te pare ne mogu da podignem osim ako ugasim račun. Zbog toga moja kartica nije obična, kakve daju posle nekog vremena bez ikakvih depozita, nego je ova “osigurana”. Tj. oni su se osigurali, ako ne platim ratu, mogu da mi skidaju sa štedne. ;-)

Kamata je oko 18% (nije uopšte za zezanje), srećom prvih 6 meseci je bez interesa (tj. kamate) tako da sam za početak miran. Naravno, na onu sumu od $99 koju sam ja njima dao, ide godišnja kamata od 0.5%, što znači da ću za godinu dana dobiti nekoliko centi. :-D

Limit na kartici mi je $500, što nije mnogo, ali nije ni loše. Uskoro ću da apliciram za još jednu, pa da mi ide credit record u drugoj brzini. ;-)

Eh, kad će tako i kod nas… :-( Tamo je depozit isto što i limit, pa i nisu kreditne, nego debitne kartice, nažalost. A meni je ovde mesečna rata za otplatu računa na kartici $20. Milina… :-)

Powered by WordPress