Lutrija (zelena, ne Srbije)

24. oktobar 2005.

Razgovor

Napisano pod: Iz dana u dan, Struka — Meelosh @ 22:44

Danas, tek što je prošlo 5pm (iliti 17h), napisao mi gazda poruku preko MSNa da mu se javim u kancelariju pre nego što krenem. Ja se smrzo… :-(

Kako su svi ostali zaposleni polako polazili kući (a ja se ceo dan mučio sa nekim bug-om, pa mi se nije ni išlo, ništa normalno nisam stigao da uradim), nije proteklo mnogo vremena, a već smo ostali sami, tako da je izašao iz kancelarije i svratio do mog stola.

Pomislio sam da će mi prebaciti što ceo dan potroših na vijanje greške. Kad ono…

Obavestio me je da će sutra održati sastanak sa ljudima iz firme Zend (koja je tvorac programskog jezika PHP)… ;-) Sutra će doći ljudi oko 10h pre podne da nam predstave neku novu platformu, a šef me je pozvao da i ja učestvujem u razgovoru uz njega. Ma yok, odbio sam… :-D

Razvezali smo priču nadugačko i naširoko o svim temama oko posla, kao i o planovima firme. Saznao sam da firma planira da zaposli još najmanje 3 čoveka (uz nas petoricu), tako da će uskoro biti mnogo zanimljivije.

Pitao me je usput kada ističe 3 meseca probnog rada, a kada sam mu odgovorio da je tek počeo treći mesec, odgovorio mi je da evaluaciju možemo obaviti već krajem nedelje jer je sve u najboljem redu i da radim mnogo ispred njegovih očekivanja… ;-)

Startna pozicija je sasvim uspešno iskorišćena, idemo dalje, punom parom napred… :-D

17. oktobar 2005.

Najluđa čestitka

Napisano pod: Utisci — Meelosh @ 21:05

Danas sam na poslu izašao iz kancelarije bar 20 puta, jer mi je na svakih pola sata stizao po neki SMS sa rođendanskom čestitkom. Srećom, prijavio sam se gazdi (koji mi je, zamislite, isto čestitao rođus) da neću ići na ručak jer očekujem pozive iz YU, pa nije bilo problema…. ;-)
A kad sam stigao sa posla, upalih ICQ na kome sam zatekao gomilu poruka.
Ovom prilikom se svima javno zahvaljujem, a najluđu želim da podelim sa svima.
Napisao ju je Bane Serdar, poznatiji kao Totalni Master.

Bane TM (07:11 AM) :
Yo, Ameriken how do you did today to have good day of birth in the hood and all around.
I Wish luck money software health and stealth.
hope you are lucku and hapy and so on and on and on and addon

HVALA, BANE!!! :-)

10. oktobar 2005.

Zelena lutrija - retro

Napisano pod: Lutrija — Meelosh @ 10:15

“Stalna boravišna karta (iliti Permanent Resident Card), poznatija kao Zelena karta (Green Card) obezbeđuje pravo na permanentni život u US. Postoje razni načini dobijanja ove kartice (… preciznije…), a jedan je Diversity Visa Program, popularna lutrija koja za nagrade daje godišnje 50 hiljada zelenih propusnica.

Primetite na stranici poslednjeg linka gomilu crvenih slova, a ima ih i ovde - Website Fraud Warning. Treba i ovo pročitati - Read the Rules, Avoid the Rip-Offs“.

Ovo je izvod iz teksta Korisnika blog.hr sajta, i savrsen je tekst za otvaranje ove teme.

Ono sto bih celoj ovoj prici (linkova) dodao je zvanicni sajt (tj. homepage) US Department of State, na kome se nalaze SVE vazne informacije vezane za Diversity Visa Lottery. (hint:www->visas->permanent imigrant->DV)

Za ucestvovanje na lutriji, prvi i neophodni korak je popunjavanje ONLINE obrasca na adresi http://www.dvlottery.state.gov/. Procedura je na sajtu KOMPLETNO opisana, Amerikanci imaju stvarno smesne fazone, jeste da su striktni, ali su bas zato sve lepo opisali. Za osobu koja zna engleski, popuniti obrazac je jednostavno koliko i otvoriti nalog na Yahoo!.

Pri popunjavanju formulara, potrebno je uneti gomilu podataka o sebi. Pored klasicnih podataka tip ime/prezime/adresa/telefon/datum rodjenja, potrebno je uneti broj pasosa (da se vidi da ga imas, jer bez njega, jeli, nista), broj clanova porodice (ako si u bracnoj zajednici) i jos par sitnica. Pored toga, potrebno je obezbediti sliku kao za pasos/licnu kartu u elektronskom formatu koja se attach-uje uz aplikaciju kao attachment uz mail na Yahoo!u ;-).

Petog oktobra ove godine, pocelo je novo kolo lutrije zvano DV-2007 (jer ti srecnici odlaze te godine u Ameriku), a zavrsava se cetvrtog decembra. Ja sam prvi (i jedini ;-) ) put ucestvovao u lutriji DV-2005, pa cu opisati proceduru za neke buduce generacije.

Mislim da se pravila nisu promenila od pretprošle godine. Sto se tice slike (za formular svi znaju kako popuniti), tada je bilo da slika ne sme da bude vidljivo obrađivana. Znači, mogu samo sitnije korekcije, moraš se ipak slikati pred svetlom pozadinom (ne gradient, kao kod većine fotografa)… Naravno, preporučujem beli zid… Idealan background… :-) Mene je drugar slikao digitalnom kamerom, samo malo popravio senku na zidu i tako sam je poslao. I prošla… :-)

(dalje…)

5. oktobar 2005.

Peti oktobar

Napisano pod: Iz dana u dan, Lutrija — Meelosh @ 22:31

Danas je peti oktobar (kao što reče naslov), dan koji je važan iz više razloga…

Prvi, najočigledniji je da je pre par (tačnije 5) godina u našu zemlju ušla kao neka (nazovi)demokratija, svrgnut je Sloba, naš dugogodišnji (samoproklamovani) vođa. :-D

Druga stvar po kojoj je ovaj dan poseban, je da je našem drugaru Miroslavu, zvanom Ruža zbog frizure (šteta, nemam link na njega vid’te što je ružan) danas 21. rođendan, danas je dečko postao čovek, doživeo konačno punoletstvo, koje u petak treba zaliti. :-D

Treće, danas počinje novi krug za Američku Lutriju, Green Card Lottery. Ovo je serija DV-2007, i prijava je moguća od danas pa do 4. decembra. Pa ko bi da emigrira (kao neki), može da uzme srećku (iliti loz, kako mu dođe) ovde. Prijava je besplatna, ali karta (u jednom pravcu) baš i nije… ;-)

P.S. Ako budem imao malko slobodnog vremena sutra, možda opišem i proceduru, čisto malo retrospektive, za slučaj da nekoga interesuje… ;-)

2. oktobar 2005.

Soba bambusa

Napisano pod: Utisci — Meelosh @ 19:19

Pogled sa balkona Sinoć sam izašao sa ekipom (Milan-SR, Pepi-MK). Pošto njih dvojica jedini u društvu imaju “over 21″, odlučili smo se za clubbing;-)
Otišli smo u jedan ogroman klub pod nazivom Bamboo Room koji se nalazi daleko od centra, u severozapadnom predgrađu Čikaga zvanom Schaumburg.

Mesto podseća na DMC Paradizo, samo što je za nijansu veće. Isto je na dva sprata, samo što postoje i odvojeni delovi koji su izolovani, pa samim tim i tiši, a na koje idu malo imućniji gosti. ;-) Drugi sprat je kao balkon, cela diskoteka se vidi kao na dlanu. Naziv diskoteke se ogleda jedino u tome što u jednom uglu stoji nekoliko zasađenih drveća bambusa. Nije celo mesto u tom elementu, ili nešto tako slično…

Muzika je bila odlična, furala se “domaća muzika” (ne naša, nego njihova ;-) ), gomila ljudi… Nisu puštali rave niti nešto tome slično, puštali su remix-e raznih r’n'r pesama, kao i neke malo svežije melodije (čitaj: trenutno popularne)… Najbolji element svega je to što su na dva stuba u uglovima instalirana dva bubnja, na kojima su jedan ogromni čamuga sa afro frizurom i neki filipinac (šta li je) lupali sve u 16. Jedan je davao ritam, a drugi kontru, svaku pesmu su tako upotpunili da je bila milina slušati… To je, inače, standardna postava: DJ + 2 bubnjara. :-D

Proveli smo se super, stigli smo kući u 6h ujutru… Ići ćemo opet, vrlo brzo. ;-)

Powered by WordPress