Lutrija (zelena, ne Srbije)

21. septembar 2005.

Napredak

Napisano pod: Iz dana u dan, Struka — Meelosh @ 20:31

Danas sam konačno završio prvu etapu na poslu.
Proteklih mesec dana, bavio sam se samo administracionim delom softvera SupportTrio, čiji se demo (stare verzije, ne ove koje sam se ja dohvatio) može videti ovde. trenutno je tamo verzija 2.14 (mislim bar), a kada ja završim, izaći će verzija 2.5, beta naravno. Imamo gomilu beta-testera, koji će garant da me ispljuju svetski. :-)

Administracija ima 20tak stranica, velika većina je momački komplikovana. Uradio sam silne optimizacije, softver je sada neuporedivo brži i stabilniji, dodao sam provere koje su falile, kao i još malo pikanterija koje će korisnicima dodatno olakšati rad.

Već danas pred kraj radnog vremena imali smo sastanak na kome smo se dogovorili kako, šta i kojim redom ćemo raditi u javnom delu, a do kraja dana sam već uradio veliki deo kostura koji bi trebao da drži tih 10tak stranica koliko će imati javni deo.

Posle toga, ostaje nam da ubacimo nove features-e koji su se nagomilali u poslednjih par meseci. Kada ima mnogo klijenata, mnogo stiže i saveta, sugestija, pa i predloga. U Dev-Tracker-u ih u ovom momentu imamo oko 20tak, oko 60% su sitnice, ali su neke stvarno za zavrtanje rukava.

Kada završimo sve to, onda nam ostaju samo skripte za cron-jobs, da napravimo novu instalaciju, kao i updater starijih verzija (što će stvarno biti zanimljivo za pokušati, koliko sam ga izmenio). :-)

Inače, macani su se setili da naprave jedinstven sistem za korisnike koji može da opslužuje sve njihove softvere, pa ćemo pre izbacivanja nove verzije da ubacimo i to. Ko je pomenuo PhoenixPass? :-D

Sve u svemu, još bar mesec i po dana radimo na “podršci”, a onda ko zna… Valjda će onda doći na red nešto još zanimljivije… ;-)

Powered by WordPress